48 38 14 88 post@dingruppen.no

Kommunikasjonsplan prosjekt 

Ønsker du å sikre god kommunikasjon i et prosjekt som du har ansvaret for? En informativ kommunikasjonsplan vil fortelle alle som arbeider med prosjektet hva som må gjøres til enhver tid! 

En kommunikasjonsplan er et nyttig verktøy som brukes av alle som ønsker å formidle et budskap til en målgruppe. Kommunikasjonsplanen gjør at du og kollegaene dine vet akkurat hva som skal kommuniseres til nøyaktig hvilket tidspunkt. 

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva en kommunikasjonsplan er. Hvordan bør en slik plan utformes, og hvorfor vil en god kommunikasjonsplan være fordelaktig? 

Hva er en kommunikasjonsplan? 

I arbeid med kommunikasjon har man flere verktøy man kan bruke for å sikre god kommunikasjon. Ett av disse verktøyene er en kommunikasjonsplan.  

En kommunikasjonsplan hjelper deg å kommunisere med målgruppen på en effektiv måte. I et prosjekt er det ikke bare budskapet som er viktig. Hvordan og hvilket tidspunkt man sier det på er også essensielt. Et budskap må formidles til målgruppen på riktig tidspunkt.  

En kommunikasjonsplan vil også gjøre det enklere for deg og kollegaene dine å samarbeide om prosjektet. Den vil videre være svært nyttig i forhold til eventuelle nyankomne på prosjektet. 

Kommunikasjonsplan innhold 

En kommunikasjonsplan vil være et svært nyttig verktøy. Jo mer informasjon den inneholder, jo bedre er det.  

Her er en kort oversikt over hvilken informasjon en kommunikasjonsplan bør inneholde: 

 • Hvem er det som har ansvaret for prosjektet? 
 • Hva er målet med prosjektet? 
 • Hvem er prosjektets målgruppe? 
 • Hva er det du ønsker å formidle?  
 • Gjennom hvilken kanal (evt. kanaler) skal budskapet distribueres? 
 • Hvor lang tid skal du bruke på prosjektet? 
 • Hvilket innhold skal distribueres til hvilket tidspunkt? 

  Hvorfor lage kommunikasjonsplan? 

  Det er mange grunner til at det kan være fordelaktig å sette av tid og ressurser til å utforme en kommunikasjonsplan før man går i gang med et prosjekt.  

  En kommunikasjonsplan vil gjøre at alle som jobber på prosjektet vet hva som skal gjøres til enhver tid. Dette verktøyet vil med andre ord bidra til god kommunikasjon mellom alle som arbeider med prosjektet fra start til slutt. Det vil også gjøre det enklere for andre “å hoppe inn” ved behov. Da kan de bruke kommunikasjonsplanen til å orientere seg. 

  Det er ikke uvanlig at det dukker opp spørsmål underveis i prosjektet. Disse er i så fall nødt til å bli besvart. Om spørsmålet er særlig relevant for kommunikasjonen i prosjektet, kan det også være en god ide å føye det til planen underveis.  

  En fin huskeregel kan imidlertid være at man alltid sjekker kommunikasjonsplanen før man eventuelt stiller spørsmål til prosjektlederen. Slik blir arbeidsprosessen mest mulig effektiv. 

  Vi hjelper deg med kommunikasjonsplanen! 

  Har du tenkt ut hele kommunikasjonsplanen i hodet, men synes det er vanskelig å få det ned på papiret? Bare vit at du ikke er alene om det. Du trenger ikke å bekymre deg for det i det hele tatt.  

  Trenger du hjelp med utformingen av en grundig kommunikasjonsplan? Tekstforfatterne i Din Kommunikasjon hjelper deg gjerne med det. Send oss en e-post i dag!