Hvordan sende ut pressemelding?

Mange tror at de kan puste lettet ut når pressemeldingen er ferdig skrevet. Men i realiteten har man fremdeles et stykke igjen å gå, for det er bare halve jobben som er gjort. Det å sende ut en pressemelding er nemlig en hel prosess i seg selv. Så hvordan gjør man egentlig det?

Det å skrive pressemelding kan være vanskelig. Dette er et tekstformat med stort fokus på detaljer, samt en hårfin grense mellom en annen sjanger. Derfor er man nødt til å ha tungen rett i munnen når man jobber med dette formatet. Ellers er det fort gjort å skli over i den andre sjangeren, og det er veldig uheldig.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på dette formatet. Hva er en pressemelding og hvordan man sender ut en slik tekst? Disse spørsmålene vil vi gi et svar på nedenfor! 

PC, dokument og forstørrelsesglass

Hva er en pressemelding?

En pressemelding er et tekstformat som brukes av forskjellige aktører når de skal informere pressen eller allmennheten om noe. Dette tekstformatet benyttet av for eksempel bedrifter eller politikere.

Det er vanlig å skrive pressemelding i forbindelse med lansering av et nytt produkt eller tjeneste, eller i forbindelse med at det har skjedd noe. Den norske regjerningen er et klassisk eksempel på en instans som benytter seg av dette formatet ganske ofte.

Pressemelding er en vanskelig sjanger, men her er det «øvelse gjør mester»-prinsippet som gjelder. Jo flere pressemeldinger du skriver, jo bedre blir du til å skrive pressemeldinger! Å ta utgangspunkt i en eller annen skrivemodell (f.eks den omvendte pyramide) kan være et godt tips.

Personer som arbeider

Hvordan sende ut pressemelding?

En pressemelding kan sendes ut på flere måter. I dag har mange aktører sine egne nettsider hvor de publiserer pressemeldinger, for eksempel Regjeringen. Deres pressemeldinger publiseres på regjeringen.no.

Men hvis du er en helt vanlig person som driver en helt vanlig bedrift, så er den vanligste metoden å sende teksten din direkte til mediene gjennom deres journalister. Med det sagt, så er det ikke sikkert at pressemeldingen kommer på trykk, men det skader ikke å prøve.

Her er det også viktig å huske på at når du sender pressemeldingen din til en journalist, så blir dette journalistens utgangspunkt. Journalisten står altså fritt til å endre på teksten, så det er ikke nødvendigvis en ordrett kopi av det du har skrevet som eventuelt kommer på trykk.

Tre skribenter

Få hjelp til å skrive pressemelding

Det finnes altså forskjellige måter man kan sende ut en pressemelding på. Men før man kommer dit, må pressemeldingen skrives. Dette er noe mange synes er vanskelig, og hvis du er en av dem, så er det svært praktisk at du har funnet veien til denne bloggen. Din Kommunikasjon kan nemlig hjelpe deg! 

Din Kommunikasjon er en undergruppe av tekstbyrået Din Gruppen, og det å skrive pressemeldinger er en av våre spesialiteter. Så om du trenger hjelp til det eller en annen problemstilling relatert til kommunikasjon, trenger du bare å spørre oss! 

Alle nye kunder hos Din Gruppen (og Din Kommunikasjon) får muligheten til å benytte seg av et tilbud om de første 500 ordene gratis. Ta kontakt og takk ja til tilbudet i dag!