Hvor sender man pressemelding?

Når du skal skrive en pressemelding, er det viktig at du bruker god tid til å fullføre oppgaven. Det sies at Roma ikke ble bygd på én dag, og det gjelder også det å skrive pressemelding. For en som er relativt ny i gamet, kan det å skrive pressemelding nemlig være ganske vrient.

En som skriver en pressemelding, ønsker naturligvis at de som mottar den (f.eks aviser og lignende medier) skal bli så fascinerte at de ønsker å publisere pressemeldingen. For at pressemeldingen kommer på trykk er overhodet ingen selvfølge.

Det er ingen tvil om at det øker sjansen for publikasjon om pressemeldingen er velskrevet. Men det er også viktig å gjøre et grundig forarbeid, og det inkluderer blant annet å vite hvor du skal sende pressemeldingen når den er klar til å komme på trykk.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvor man sender pressemelding. Enten du jobber i markedsføringsbransjen eller bare er litt nysgjerrig av deg, så vil denne artikkelen være midt i blinken for deg.

Forstørrelsesglass

Aviser

Har du noen gang lest i en fysisk papiravis? I dagens moderne verden er det ingen selvfølge at alle har det.

Aviser er blant mediene som oftest knyttes til publisering av pressemeldinger. Selv om det langt ifra alle har det å lese avisen som daglige rutine, så er det likevel noen som har det. Dermed er avisen et godt utgangspunkt om du har noe å meddele.

Å få pressemeldingen din publisert i avisen forutsetter naturligvis at pressemeldingen er fengende. Teksten er rett og slett nødt til å falle i smak hos redaktøren i den aktuelle avisen.

En mann som hopper over et hinder

Distribueringssider

I 2021 er det mange som kjemper om plassen i de største avisene. Og det betyr naturligvis at det ikke er alle som kommer med. Hvis du skulle være så uheldig å havne i denne gruppen, så finnes det distribueringssider du kan benytte deg av. 

Den eneste haken ved disse distribueringssidene, er at du som regel er nødt til å betale en liten sum. Det skal likevel sies at det ikke foreligger noen garanti om at pressemeldingen når ut til de du ønsker å nå på denne måten.

Håndtrykk

Ta kontakt med et PR- eller reklamebyrå

Men det fungerer heldigvis ikke slik at distribueringssider er det eneste alternativet du har. Om du har skrevet en knakende god pressemelding som du ønsker å få trykket et egnet sted, men ikke har nok kunnskap til å gjøre det selv, så kan du ta kontakt med et PR- eller reklamebyrå.

I dagens moderne verden finner du utallige PR- og reklamebyrå som kan hjelpe deg å publisere pressemeldingen din.

Å benytte seg av tjenesten til et byrå som har spesialisert seg på PR og reklame vil naturligvis være noe dyrere enn en distribueringsside. Men du kan ta vårt ord på at det absolutt vil være verdt det!

Om du velger dette alternativet vil du uansett få mye mer for pengene. For PR- og reklamebyrået vil ikke bare ta på seg jobben med å få pressemeldingen publisert. De vil også virkelig engasjere seg i bedriften din, og på den måten finne ut hva som skal til for å hjelpe deg med å lykkes med det du vil oppnå.

En person på stolper

Du kan også gjøre det selv

Visste du at du ikke trenger å sende ut pressemeldingen din til et eksternt medie om du ikke vil? I bunn og grunn er det noe du kan stå for på egen hånd, og det er ingen tvil om at det er det mest kostnadseffektive alternativet. 

Dette er et alternativ som passer godt for bedrifter med et begrenset budsjett. Men det forutsetter naturligvis at du har litt erfaring i bransjen og et nettverk på en størrelse som er over gjennomsnittet. I denne bransjen så blir alt automatisk lettere når man har dette på stell!

Personer

Vi hjelper deg!

Er du på utkikk etter et PR- og reklamebyrå til å hjelpe deg med å sende ut en pressemelding? Det kan konsulentene i Din Kommunikasjon hjelpe deg og bedriften din med!

Kanskje er det også slik at du ønsker at et ekstra par øyne skal ta en titt på pressemeldingen din, for å forsikre seg om at alt er som det skal være? Også det er noe vi i Din Kommunikasjon kan hjelpe deg med. Din Kommunikasjon er nemlig en merkevare under et større tekstbyrå som kalles Din Gruppen. 

Dermed kan Din Kommunikasjon hjelpe deg med mer enn bare å sende ut pressemeldingen din. Vi bistår deg gjerne i alle spørsmål relaterte til PR. Om du ønsker å skape et godt forhold til pressen fra første stund, eller rette opp i et forhold som fikk en litt røff start, så vil vi gjøre det som står i vår makt for å gjøre den drømmen til virkelighet.

Om du tar kontakt med Din Kommunikasjon i dag, så vil du også få de første 500 ordene gratis. Vi kan selvsagt bare snakke for oss selv, men om vi var i dine sko så ville vi ikke nødt et eneste sekund med å benytte oss av denne muligheten!