Er det vanskelig å finne PR-byrå i Oslo?

Bor du i Oslo, og har behov for et PR-byrå? Da vet du nok at det ikke er særlig vanskelig å finne et PR-byrå som kan hjelpe deg i denne byen. Det finnes mange PR-byrå i Oslo!

PR er viktig for alle bedrifter. Enten bedriften din driver med B2C eller B2B, så vil PR være svært aktuelt. PR er også viktig for andre businesspregede bransjen, for eksempel musikkbransjen. Uansett hva du driver med, så er du avhengig av PR (og henholdsvis god PR) for å kunne leve av det! 

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva et PR-byrå er, samt hva disse byråene kan gjøre for deg og bedriften din.

Forstørrelsesglass

Hva er et PR-byrå?

PR er en forkortelse for det engelske uttrykket public relations. På norsk oversettes dette til informasjon og samfunnskontakt, men det er like vanlig å si PR.

Informasjon og samfunnskontakt, eller public relations, handler om hvordan bedrifter og lignende kommuniserer med verden rundt seg. Før handlet PR mest om å bli omtalt i mediene (derav ordtaket all PR er god PR), men nå omfatter det litt mer enn det. Omtale i mediene er fremdeles viktig, men det er også resten av verden.

Derfor kan vi si at et PR-byrå er et byrå (eller en bedrift) som hjelper andre bedrifter med å kommunisere med media, eller å forbedre et forhold som har fått en litt trå start.

Et annet begrep som også brukes om denne typen bedrifter, er kommunikasjonsbyrå.

 

En bunke med tekstdokumenter

Dette gjør et PR-byrå

Det er ikke alle bedrifter som har ressursene man trenger når det gjelder kommunikasjon. Derfor er det praktisk at det finnes PR-byrå, for det er det de jobber med. Dette er noe av oppgavene et PR-byrå kan løse for deg:

  • Planlegge kommunikasjonsaktiviteter med utgangspunkt i en konkret kommunikasjonsstrategi. Byrået kan også utvikle en kommunikasjonsplan for den aktuelle aktiviteten
  • Diverse pressetiltak (f.eks å skrive pressemelding)
  • Medietrening (dvs. hjelpe deg å håndtere pressen på en bedre måte)
  • Krisekommunikasjon (svært aktuelt når en krise oppstår)
  • Generell innholdsproduksjon (dvs. tekster til ulike kanaler hvor den aktuelle bedriften er synlig) 

Kommunikasjon er kjempeviktig, og man er nødt til å vite hva man driver med. Det å hyre inn et PR-byrå er med andre ord en god investering.

En person som hopper over hekk

PR-byrå i Oslo

Som nevnt innledningsvis finnes det mange PR-byrå i Oslo, så det er ikke vanskelig å finne et der. Men det er ikke bare i Oslo at det finnes PR-byrå. Dette er en type bedrift som du finner overalt uansett hvor du befinner deg. 

Det er heller ikke slik at du er nødt til å finne deg på samme sted som PR-byrået du hyrer inn. Du kan fint sitte i Trondheim og hyre inn et PR-byrå med kontorer i Oslo eller vice versa. Du kan til og med hyre inn et PR-byrå fra utlandet. Her er det altså mange alternativer å velge mellom!

Håndtrykk

Din Kommunikasjon hjelper deg!

Det finnes mange PR-byrå i Oslo som kan hjelpe deg med PR. Noen tror kanskje at man er nødt til å bo i samme by som byrået man benytter, men slik er det altså ikke.

Om du trenger hjelp til PR eller lignende, så kan Din Kommunikasjon hjelpe deg! Vi er en merkevare under byrået Din Gruppen, og PR er en av våre spesialiteter. Våre konsulenter har mange års erfaring i bransjen! 

Din Kommunikasjon tilbyr dessuten alle nye kunder 500 ord gratis. Det betyr at du kan få en liten smakebit av hva vi kan gjøre for deg helt kostnadsfritt. Ta kontakt i dag og benytt deg av dette fantastiske tilbudet. Vi gleder oss til å høre fra deg!